Întrebări și răspunsuri

Daca sunteți interesați de mai multe informații, puteți sa explorări secțiunea.

Daca însa aveti întrebări mai specifice, cel mai bine va fi sa discutam.

Despre InnoNexus

Ce este?


InnoNexus este pionierul deschis pentru inovare, care permite organizațiilor să-și rezolve problemele-cheie prin conectarea lor la diverse surse de inovare, inclusiv angajați, clienți, parteneri. Modelul de business al InnoNexus este unul total inovativ, fără precedent în România. Se bazează pe implementarea modelelor de business la Cloud Computing și al celor mai disruptive servicii din noua industrie (Uber), în industria serviciilor de consultanta. Modelul de business impune si metodologia de lucru si este creat pentru a transforma fundamental economia inovării și a cercetării și a serviciilor profesionale de consultanta avansata, prin furnizarea rapidă de soluții și dezvoltarea de programe de inovare durabile. Toate organizațiile comerciale open-minded sunt invitate sa devina partenerul InnoNexus, pentru a-și rezolva problemele și pentru a inova mai rapid și mai ieftin decât oricând.
Când a început?


InnoNexus a aparut ca prima idee in anul 2006, odata cu compania fondata in acel an, sub denumirea initiala de Unity (cluster de resurse). Conceptul insa nu a fost pus in practica, datorita faptului ca, fondatorul, Madalin Bratu, a considerat ca piata din acel moment inca nu era pregatita sa primeasca bine modelul de business. Ca urmare, fondatorul si-a amanat decizia de lansare si a decis sa activeze timp de 10 ani in domeniul unei multinationale (IBM).
Cum a evoluat?


Odata cu trecerea anilor, piata IT&C si de servicii din Romania a evoluat, si resursele cu experienta reala si dovedida au trecut din tabara furnizorilor de servicii inspre clientii traditionali, dar si inspre centrele internationale de outsourcing / outtasking infiintate de multinationalele in IT. Deasemenea, piata a inceput sa consume in regim de masa cloud computing, SAAS si modele similare s-au dovedit de succes. Criza acuta de resurse umane in domeniul cercetarii / inovarii si cel al domeniul IT&C si al consultantei specifice, cat si cererea discreta din piata a determinat fondatorul sa isi activeze ideea initiala si sa isi rebranduiasca conceptul lucrativ in InnoNexus. fondatorul si-a adaptat insa ideea cu modele de business deja consacrate la furnizori de talie mondiala (brokeri de inovare si solutii specifice).
De unde vine numele?


Conform Cambridge Dictionary, Nexus înseamnă "an important connection between the parts of a system or a group of things". Inno vine de la Innovation, ce înseamna Inovare. Combinate, cele doua componente, Inno si Nexus înseamna hub, loc de conexiune si agregare a inovării.
Cum functioneaza?


InnoNexus este o societate comerciala cu raspundere limitata (SRL), specializată în conectarea solicitanților - executivi din întreprinderi comerciale- pentru identificarea de soluții de rezolvare a problemelor intr-o maniera inovativa. Maniera inovativa este determinata de gradul inalt de competenta a resurselor umane implicate. Rezolvatorii implicati in reteaua InnoNexus fac parte dintr-o liga aparte. Numai cei mai experimentati profesionisti disponibili pentru asemenea colaborare sunt selectati, prin verificari temeinice, referinte verificate direct, daca nu se poate aplica metoda traditionala specifica; Web of trust / Word of Mouth. Pur și simplu, permitem competiții bazate pe premii, prin care organizațiile pot posta cele mai dificile provocări către diverse segmente de public - angajați, parteneri / clienți sau rețeaua noastră globală de soluții de rezolvare a problemelor - care încearcă să le rezolve. În funcție de public si de tipul acestora, provocările implică adesea stimulente financiare pentru a genera interesul și participarea Rezolvitorilor, iar gestionarea tratamentelor privind proprietatea intelectuală (IP) este de o importanță capitală.

Despre actorii implicati

Care sunt clientii potrivitii ai InnoNexus?


Clientii potriviti sunt companii progresive, bazate pe inovare, cu probleme dificile în afaceri și in domeniul cercetării și dezvoltării care au nevoie de soluții. InnoNexus pun la dispoziție platforma, instrumentele, conexiunile din industrie, metodologiile și serviciile experților pentru a identifica nevoile și ideile, a crea provocări și a posta aceste provocări unor experti cheie cu experienta si creativi, în scopul rezolvării rapide a acestora și inovării mai rapide și mai bune decât oricând.
Cum poate o companie sa beneficieze de serviciile InnoNexus?


Foarte simplu. se folosesc coordonatele de contact pentru investigarea problemelor.
Cum se realizeaza comunicarea intre Căutător, Rezolvator si Expertii InnoNexus? Mi se poate pastra anonimatul?


Colaborarea se realizeaza exclusiv prin InnoNexus. in toate comunicarile se aplica un principiu de baza - Need to Know Basis. O problema de business este propagata initial in retea in nume anonim numai la expertii cheie care sunt calificati initial de catre InnoNexus, pe baza capabilitatilor specifice si ale tipului de cerinta de business. Numai dupa ce un Expert raspunde initial la o provocare, se cere permisiunea acestuia de i se comunica numele Clientului si a se continua lucrul pe proiect.
Cum protejeaza InnoNexus proprietatea intelectuala, confidențialitatea datelor?


Fiecare actor implicat (client, furnizor) semnează un Acord de confidențialitate si un contract cadru de colaborare. InnoNexus folosește in comunicarea cu toți actorii modalități si procese testate si optimizate si cu toate masurile de securitate adecvate. in cazul Provocărilorde tip Teoretic sau Reducere la practica, InnoNexus cere ca angajatorul sau instituția academică a Rezolvatorului, să semneze un document de renunțare la toate drepturile de proprietate intelectuală (IP) pe care le-ar putea avea asupra Rezolvatorului, ca urmare a unui contract de muncă.
Impune InnoNexus modalitatea de colaborare?


Nu. oferim deplina flexibilitate. Clientul poate sa decida sa angajeze expertul cheie, daca isi permite, sau sa ii propună contract de colaborare, dacă procedurile interne ii permit, cu condiția ca InnoNexus sa beneficieze contractual de serviciile de consultanta prestate (specificate in contractul cadru de colaborare). specifice ca Innonexus sa ii furnizeze ca si integrator serviciile prestate de către Rezolvator.

Madalin Bratu

Cine sta în spatele ideii, a modelului de business si a implementării totale a acestuia?

 

Exact ca in poveștile neromanțate despre antreprenori, in spatele unei idei de succes se afla un om îndeajuns de perseverent si îndeajuns de experimentat, ca sa pună în buna practica o idee greu de implementat, cea a crowdsourcing-ului selectiv.  l

Madalin Bratu are mai mult de 17 ani de experiență în vânzări și dezvoltare a afacerilor în domenii foarte diverse (securitate IT, consultanță, anuitate: Cloud / Maintenance / Managed Services), în diverse medii (companii multinaționale mici sau mari, companii private) SEE, CEE).

Mădălin considera ca are un spirit antreprenor puternic și imaginativ susținut de abilități foarte bune de comunicare și de un management puternic al programelor de complexitate foarte ridicata.

 

INNONEXUS S.R.L.,  18334569, J40/1426/2006, Iosif Hodos, 1, Sector 3, 032511, Bucuresti, Romania,

office@innonexus.commadalinbratu@innonexus.com, +4 0784 230 497

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Instagram